Γιατί το CrossFit είναι ιδανικό για γυναίκες

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Μπορεί να νομίζετε πως το CrossFit απευθύνεται σε άνδρες, ωστόσο τα νούμεραθα σας διαψεύσουν. Έρευνες δείχνουν πως η πλειοψηφία αυτών που ασχολούνται με το CrossFit σε ποσοστό της τάξεως του 60% είναι γυναίκες. Ας δούμε λοιπόν μερικές συμβουλές για τις γυναίκες CrossFitter που θα σας δώσουν το κίνητρο να ξεκινήσετε τη συγκεκριμένη γυμναστική και να φτάσετε τον εαυτό σας στα όρια.

Φροντίστε για τα ρούχα σας

Ίσως μερικές από τις φόρμες που φοράτε στη γυμναστική σας να δείχνουν ωραίες, ωστόσο αν δε σας βοηθούν να κάνετε ορισμένες ασκήσεις τότε δεν τα χρειάζεστε. Βεβαιωθείτε λοιπόν πως τα ρούχα που θα φοράτε θα σας κάνουν να νιώθετε άνετα, ώστε να έχετε τα μέγιστα επιθυμητά αποτελέσματα από τη γυμναστική σας.

Να μην ανησυχείτε μήπως «φουσκώσετε»

Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως οι γυναίκες έχουν λιγότερη τεστοστερόνη από τους άντρες. Για να φτάσετε στο σημείο να αυξήσετε λοιπόν τη μυϊκή σας μάζα, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να το θέσετε ως στόχο, να λαμβάνετε σε τακτική βάση συμπληρώματα, να τρώτε πολύ και να κάνετε άσκηση σε υπερθετικό βαθμό. Εάν επομένως δεν κάνετε κάτι από όλα αυτά, τότε σίγουρα δεν πρόκειται να «φουσκώσετε».

Προετοιμαστείτε για μελανιές

Είναι φυσιολογικό σε μια τέτοιας έντασης γυμναστική να αποκτήσετε και μώλωπες. Μην ανησυχείτε λοιπόν και αν θέλετε, τότε μπορείτε να τοποθετείτε άμεσα πάγο ώστε να αισθάνεστε καλύτερα.

Μην προσπερνάτε τις προπονήσεις τις ημέρες της περιόδου

Κατά τη διάρκεια της περιόδου, τα επίπεδα των οιστρογόνων και της προγεστερόνης βρίσκονται στις χαμηλότερες τιμές. Σε αυτή τη φάση λοιπόν, έρευνες δείχνουν πως οι γυναίκες επανέρχονται πιο γρήγορα και καταρρίπτουν έτσι τους μύθους που επικρατούν.

Μη φοβάστε να σηκώσετε βάρη

Η άρση μεγάλων βαρών αυξάνει τη δύναμη και όχι το μέγεθός σας. Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες πρέπει να προπονούνται με βάρη, καθώς αυτό συμβάλλει στην ανάπτυξη των οστών και των συνδετικών ιστών.

Μη φοβάστε να φτάσετε τον εαυτό σας στα όριά του

Ίσως να μην το γνωρίζετε ή να μην το έχετε προσέξει, ωστόσο οι γυναίκες είναι πολύ καλές CrossFitters. Πράγματι, η άσκηση κάποιες φορές μπορεί να γίνει μονότονη, αλλά από την άλλη μεριά, μια γεμάτη και πολύπλευρη προπόνηση είναι ένα είδος άσκησης που σας κρατά διαρκώς σε εγρήγορση. Έχει την απαίτηση από εσάς να βρίσκεστε συνέχεια εκεί και να δουλεύετε πάνω στις αδυναμίες σας, κατακτώντας συνεχώς καινούριες δεξιότητες.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
2018-07-26T17:32:10+00:00