Η ευφορία από τη γυμναστική έρχεται σε λίγα μόνο λεπτά

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Η τακτική σωματική άσκηση συνιστά μια πρόκληση για αποφασιστικούς παίκτες, αφού οι περισσότεροι διαθέτουν ένα έμφυτο ταλέντο για αναβλητικότητα. Μόλις ωστόσο προσπεράσουμε τους αρχικούς δισταγμούς και ξεκινήσουμε τη γυμναστική, οι ενδορφίνες διαχέονται στον εγκέφαλο και χαρίζουν ένα μοναδικό αίσθημα ευφορίας που μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε.

Μια καινούρια έρευνα έρχεται τώρα για να μας αποκαλύψει ότι ο μέσος χρόνος που απαιτείται από τους ενήλικες που ασκούνται τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, για να βιώσουν μια φυσική ευφορία από την άσκηση, είναι μόλις στα 9 λεπτά και τα 44 δευτερόλεπτα.

Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω του YouGov και έδειξε πως όχι μόνο όσοι γυμνάζονται συχνά αποκτούν πιο γρήγορα αυτή την αίσθηση ευφορίας που προσφέρει η άσκηση, αλλά αποκάλυψε επίσης και ότι οι γυναίκες φθάνουν σε αυτήν ένα λεπτό πιο γρήγορα σε σχέση με τους άνδρες, με μέσο χρόνο 9 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα, συγκριτικά με τα 10 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα που απαιτούνταν για τους άνδρες.

Σχετικά με την ηλικία, όσοι βρίσκονται μεταξύ 35-44 ετών, χρειάζονται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να φτάσουν σε ευφορία, με απαιτούμενο χρόνο 12 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με εκείνους που είναι ηλικίας 45-54 και που χρειάζονται μόνο 7 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα ώστε να φτάσουν μέχρι εκεί. Τέλος, οι ενήλικες ηλικίας μεταξύ 18-24 ετών ήταν αυτοί που αισθάνονται πιο γρήγορα απ’ όλους την ευφορία που προκύπτει μέσω της άσκησης, με μέσο όρο χρόνου μικρότερο από τα 7 λεπτά.

Ο τύπος άσκησης που κάνετε ενδεχομένως να έχει επίδραση και όσον αφορά το χρονικό διάστημα που απαιτείται ώστε να επιτευχθεί η φυσική ευφορία. Όσοι πηγαίνουν στο γυμναστήριο αρχίζουν να την απολαμβάνουν σε μόλις 6 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
2018-07-26T17:36:41+00:00