Μερικά πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για το CrossFit

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Τα προπονητικά προγράμματα CrossFit έχουν κυριαρχήσει και στην Ελλάδα και πρόκειται για την «ελίτ της φυσικής κατάστασης», όπως ισχυρίζονται όσοι τα ακολουθούν πιστά.

Πρόκειται συνοπτικά για εναλλαγή ασκήσεων σε έντονο ρυθμό και σε όσο το δυνατό μικρότερο χρόνο. Ας δούμε κάποια σημαντικά σημεία που θα σας κάνουν πιο εξοικειωμένους με τη φιλοσοφία του CrossFit.

  1. Greg Glassman είναι ο άνθρωπος που εφηύρε το CrossFit. Είναι πρώην γυμναστής και personal trainer και το πιο ενδιαφέρον με την περίπτωση του Glassman είναι ότι δεν εξασκεί πια ο ίδιος το CrossFit, αν και συνεχίζει να εμπνέει τους οπαδούς του CrossFit ανά τον κόσμο.
  2. Οι πρώτες προπονήσεις CrossFit έλαβαν χώρα στο αστυνομικό τμήμα της Santa Cruz στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Οι υπεύθυνοι του τμήματος αντιλήφθηκαν από νωρίς τη δυναμική της προπονητικής πρότασης του Glassman και τον κάλεσαν να εκπαιδεύσει ο ίδιος τους αστυνομικούς. Από τότε, τα γυμναστήρια που ακολουθούν την τεχνική του στις ΗΠΑ ξεπερνούν τα 7.000.
  3. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να ανοίξει ένα γυμναστήριο CrossFit, καθώς για να έχει το δικαίωμα ένα γυμναστήριο να εντάσσει στα προγράμματά του και ένα πρόγραμμα CrossFit, θα πρέπει να περάσει ειδική διαδικασία κατά την οποία κάνει αίτηση στην εταιρεία και καταβάλει ετήσια συνδρομή σε αυτή. Τέλος, και σημαντικότερο, οι προπονητές του CrossFit, δεν μπορούν να είναι τυχαίοι γυμναστές, αλλά να έχουν ολοκληρώσει τα σεμινάρια των CrossFit προπονητών.
  4. Το CrossFit ασκεί και φιλανθρωπικό έργο. Η εταιρεία της CrossFit, συγκεντρώνει δωρεές που προορίζονται σε ιδρύματα που μάχονται τον παιδικό καρκίνο, ενώσεις που προωθούν την εκπαίδευση στην Κένυα και σε άλλα φιλανθρωπικά πονήματα.
  5. Η πλειονότητα όσων προπονούνται με τις αρχές και ασκήσεις του CrossFit είναι γυναίκες. Πιο συγκεκριμένα, όσο και αν μπορεί να φαίνεται παράδοξο, στο σύνολο των 10 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων στην ιστοσελίδα της CrossFit στην Αμερική, το 60% είναι γυναίκες.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
2018-07-26T17:41:19+00:00