Γιόγκα για καλύτερη σεξουαλική υγεία; Γιατί όχι;

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Το ότι η γιόγκα είναι μια πρακτική που συνδέει την αναπνοή και το διαλογισμό με φυσικές στάσεις του σώματος είναι γνωστό. Αυτό που προστίθεται ωστόσο στα οφέλη της είναι πως σύμφωνα με πολλά άτομα που ασκούνται τακτικά στη γιόγκα, είναι και η βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας.

Η πραγματικότητα είναι πως η τακτική εξάσκηση στη γιόγκα μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική λειτουργία με τους κάτωθι τρόπους:

  • Χαλάρωση: Το στρες, το άγχος και η κόπωση δυσκολεύουν τη σεξουαλική επαφή ή ακόμη την καθιστούν ανικανοποίητη. Η γιόγκα μπορεί να επιφέρει χαλάρωση στο σώμα σας και να διώξει όλα αυτά τα συμπτώματα.
  • Βελτίωση της ροής του αίματος στα γεννητικά όργανα: Όσον αφορά τους άνδρες, η χαλάρωση του σώματος έχει ως συνέπεια την καλύτερη αιμάτωση του πέους και την επίτευξης καλύτερης στύσης. Για τη γυναίκα από την άλλη, η καλύτερη αιμάτωση της γενετήσιας περιοχής έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη αίσθηση του κόλπου.
  • Καλύτερη καρδιοαγγειακή υγεία: Η γιόγκα μπορεί να μειώσει αισθητά τον κίνδυνο καρδιαγγειακών συμπτωμάτων, οδηγώντας έτσι σε βελτίωση της ροής του αίματος.
  • Διαλογισμός: Σκοπός της γιόγκα είναι η εστίαση του ασκούμενου στο σώμα και την αναπνοή, προάγοντας έτσι την επίγνωση συγκεκριμένων περιοχών του σώματος. Αυτή η εστίαση της προσοχής μπορεί να σας βοηθήσει και κατά τη διάρκεια του σεξ. Η επικέντρωση στο σώμα και τις αισθήσεις κατά τη διάρκεια της πράξης και όχι η απόσπαση από άλλες σκέψεις, μπορεί να αυξήσει σε σημαντικό βαθμό τη σεξουαλική σας ευχαρίστηση.
  • Ελαστικότητα: Έπειτα από ένα σύντομο διάστημα τακτικής πρακτικής της γιόγκα, το σώμα συνηθίζει στους νέους τρόπους διάτασης, κάμψης και κίνησης. Αυτό μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την άνεση κατά τη σεξουαλική πράξη, δίνοντας στο ζευγάρι την ευκαιρία να πειραματιστεί με διαφορετικές σεξουαλικές στάσεις.

Εάν δεν έχετε προηγουμένη εμπειρία στη γιόγκα, τότε μια συζήτηση με τον δάσκαλο που θα σας αναλάβει είναι αναγκαία, ώστε να βοηθήσει στην επιλογή του τύπου γιόγκα που είναι κατάλληλος στην περίπτωσή σας. Οι ασθενείς που έχουν προβλήματα στην πλάτη, το λαιμό ή τους ώμους μπορεί να χρειαστεί να τροποποιούν τις στάσεις της γιόγκα ώστε να ανταποκρίνονται στις δικές τους ανάγκες. Ελάτε στο Bodyscape και οι ειδικοί μας θα σας προτείνουν το πρόγραμμα γιόγκα που θα τονώσει τη σεξουαλική σας ζωή!

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
2019-01-03T18:13:42+00:00