Η γυμναστική βοηθά στην ευτυχία των παιδιών

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Αν θέλετε τα παιδιά σας να είναι ευτυχισμένα, δεν έχετε παρά να τα παρακινήστε να γυμναστούν. Μια καινούρια έρευνα που έρχεται από το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας κατέδειξε ότι τα παιδιά που κάνουν τακτικά γυμναστική και τα οποία γενικά είναι σωματικά δραστήρια, δε διαθέτουν μόνο άψογη φυσική κατάσταση, αλλά και άριστη ψυχική υγεία.

Πιο αναλυτικά, διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά που κάνουν γυμναστική είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από συναισθηματικές διαταραχές κατά την ενήλικη ζωή τους. Από την άλλη, όσα παιδιά δε γυμνάζονται και ακολουθούν έναν πιο ενεργό τρόπο ζωής, φάνηκε πως είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν κατάθλιψη στην ενήλικη ζωή τους.

Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην έρευνα παρατήρησαν 800 παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών για ένα διάστημα τεσσάρων ετών ώστε να καταλήξουν στο παραπάνω συμπέρασμα, πιστεύουν πως τα αποτελέσματα της νέας έρευνας θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη μείωση των ποσοστών κατάθλιψης στους εφήβους, τα οποία από τη δεκαετία του 1980 έως και σήμερα έχουν σχεδόν υπερδιπλασιαστεί.

Πιο συγκεκριμένα, η επικεφαλής της μελέτης δήλωση πως με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, η σωματική δραστηριότητα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη και τη θεραπεία της κατάθλιψης ήδη από την παιδική ηλικία. Παρακινήστε λοιπόν τα παιδιά σας να αποκτήσουν υγιείς συνήθειες από μικρή ηλικία και εξασφαλίστε τους μια ισορροπημένη ψυχολογία στην ενήλικη ζωή τους!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
2018-07-26T17:44:55+00:00