Η γυμναστική με παρέα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του άγχους

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Κάθε μορφή γυμναστικής έχει αποδειχθεί πως έχει θετική επίδραση όσον αφορά την πρόληψη και την αντιμετώπιση του στρες, αφού συνδράμει στην απελευθέρωση ενδορφινών, των ουσιών δηλαδή που ευνοούν την προώθηση της καλής διάθεσης, αφήνοντας για λίγο στο περιθώριο τα προβλήματα της καθημερινότητας

Μέσω μιας μελέτης που δημοσιεύεται στο επίσημο περιοδικό της Αμερικανικής Οστεοπαθητικής Εταιρείας, καταδεικνύεται η σημασία της συστηματικής σωματικής άσκησης και η συμβολή της στην ψυχική υγεία, ειδικά όταν η γυμναστική γίνεται με παρέα. Η συγκεκριμένη μελέτη εστίασε σε μια ομάδα φοιτητών, από την οποία ζητήθηκε η επιλογή συγκριτικά με ένα ατομικό ή με ένα ομαδικό πρόγραμμα γυμναστικής, συνολικής διάρκειας 12 εβδομάδων. Για την ολοκλήρωση και την εγκυρότητα της έρευνας, μια τρίτη ομάδα φοιτητών απείχε από τη συστηματική γυμναστική.

Κάθε τέσσερις εβδομάδες, όσοι συμμετείχαν απαντούσαν σε ερωτήσεις, στις οποίες έπρεπε να δηλώσουν τα επίπεδα άγχους που βίωναν και ποια θεωρούσαν πως ήταν η ποιότητα ζωής τους σε τρία κρίσιμα πεδία: ψυχικό, σωματικό και συναισθηματικό.

Μετά το πέρας αυτών των 12 εβδομάδων, η ομάδα που γυμναζόταν σε γκρουπ, σημείωσε σημαντική βελτίωση σε όλες κατηγορίες που βρίσκονταν υπό εξέταση: η ψυχική, η σωματική, καθώς και η συναισθηματική ποιότητα ζωής αυξήθηκαν σε ποσοστό 12,6%, 24,8% και 26% αντίστοιχα, ενώ τα επίπεδα στρες μειώθηκαν κατά 26,2%. Από την άλλη, στην ομάδα της ατομικής γυμναστικής σημειώθηκε μόνο μια ανεπαίσθητη βελτίωση σε ποσοστό 11% στην ψυχική ποιότητα ζωής, ενώ από την άλλη στην ομάδα που δε γυμναζόταν καθόλου, δεν παρουσιάστηκε καμία απολύτως βελτίωση.

Η επικεφαλής της έρευνας σημείωσε πως τα οφέλη που προκύπτουν από τη συνάντηση με φίλους και συναδέλφους και την από κοινού προσπάθεια να πετύχεις κάτι δύσκολο, την ίδια στιγμή που ο ένας ενθαρρύνει τον άλλο, είναι πολύ μεγαλύτερα από όσα προκύπτουν αποκλειστικά και μόνο από την ατομική γυμναστική.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
2018-07-26T17:37:55+00:00