Η γυμναστική δεν είναι για εσάς; Τότε ξεκινήστε κολύμβηση!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Οι περισσότεροι έχουν συνδέσει την κολύμβηση με τις καλοκαιρινές διακοπές και τις παραλίες, με τη συγκεκριμένη ενασχόληση να λήγει κάθε χρονιά άδοξα με την επιστροφή μας στην πόλη. Αυτή είναι μια λάθος θεώρηση, αφού η κολύμβηση είναι μια μορφή γυμναστικής που μπορεί ο καθένας μας να κάνει όλο το χρόνο και τα οφέλη της στον οργανισμό μας είναι αδιαμφισβήτητα. Κλειστές πισίνες υπάρχουν πολλές στην πόλη, ενώ τα γυμναστήρια που διαθέτουν πισίνες, είναι πολλά. Όσον αφορά τα Βόρεια Προάστια, σίγουρα δε θα βρείτε καλύτερη πισίνα που να καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες σας από αυτή του Bodyscape.

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της κολύμβησης είναι πως απευθύνεται πραγματικά σε όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία και το επιπέδου φυσικής τους κατάστασης. Πολύ απλά, όταν βρίσκεσαι μέσα στο νερό, είσαι ίσος με όλους και κολυμπάς ανάλογα με τις δυνατότητες του δικού σου οργανισμού. Ακόμη και για τα άτομα με τραυματισμούς ή όπου υπάρχει ανάγκη αποκατάστασης, η άσκηση στο νερό είναι πολύ πιο εύκολη συγκριτικά με το έδαφος.

Πέρα δηλαδή από την καύση θερμίδων και την ευρύτερη βελτίωση των γενικών επιπέδων φυσικής κατάστασης, η κολύμβηση μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών όπως ο διαβήτης και το εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ αποδεικνύεται ιδανική για χαλάρωση και ψυχική ευεξία.

Ας εξετάσουμε πιο αναλυτικά μερικούς από τους λόγους που κάνουν την κολύμβηση μια εξαιρετική άσκηση, ακόμη και για αυτούς που δεν έχουν και την καλύτερη σχέση με τη γυμναστική.

Λειτουργεί προληπτικά με ασθένειες

Η κολύμβηση είναι ένα είδος ελιξίριου ζωής. Σύμφωνα με μια έρευνα της Swim England, η οποία διενεργήθηκε σε 80 χιλιάδες άτομα το 2017, διαπιστώθηκε πως οι κολυμβητές έχουν 28% χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου και 41% μειωμένο κίνδυνο θανάτου από εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή νόσο.

Όλοι μπορούν να συμμετέχουν στην κολύμβηση

Ακόμη και αν κάποιος έχει προβλήματα στις αρθρώσεις του, μπορεί κάλλιστα να κολυμπήσει, αφού το νερό μπορεί να κρατήσει έως και το 90% του σωματικού βάρους. Πρόκειται, επίσης, για μια εξαιρετικά ασφαλής, αερόβια άσκηση για όσες γυναίκες επιθυμούν να διατηρήσουν τη φόρμα τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. 

Η κολύμβηση είναι η καλύτερη γυμναστική

Με την κολύμβηση χρησιμοποιείτε όλους τους μυς στο σώμα σας. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις 30 λεπτά στην πισίνα ισούνται με 45 λεπτά δραστηριότητας στο έδαφος.

Χαρίζει ευεξία

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως τα οφέλη της κολύμβησης δεν είναι μόνο σωματικά, αλλά εξίσου ψυχικά.  Δεν είναι μονάχα μια χαλαρωτική δραστηριότητα που σας επιτρέπει να αποβάλλετε όλο το άγχος της καθημερινότητας, αλλά η πισίνα έχει χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για τη θεραπεία της κατάθλιψης, ως μια εναλλακτική λύση στα αντικαταθλιπτικά.

Απευθύνεται σε όλη την οικογένεια

Η κολύμβηση είναι διασκεδαστική για όλες τις ηλικίες, συνεπώς είναι το πλέον κατάλληλο άθλημα για όλη την οικογένεια. Πάρτε, λοιπόν, στην πισίνα τα παιδιά σας και περάστε μια καθόλα ευχάριστη και ξέγνοιαστη μέρα!

Οι επιλογές στο στιλ της κολύμβησης που θα θελήσετε να ακολουθήσετε είναι πολλές, ώστε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει περίπτωση να μη νιώσετε την καταπραϋντική δράση του νερού. Ξεκινήστε τώρα τη συνδρομή σας στο Bodyscape και απολαύστε τα συντριπτικά οφέλη της πισίνας! 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
2019-01-03T18:14:14+00:00