Η καλύτερη γυμναστική για τον εγκέφαλο

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα ερευνών γύρω από τις διάφορες μορφές άνοιας, οι οποίες σχετίζονται με την απώλεια μνήμης. Επιπλέον, η πιο ευπαθής ομάδα, η οποία αποτελείται από άτομα 65 ετών και άνω, φαίνεται ότι αυξάνεται επίσης ραγδαία, με τα στατιστικά να δείχνουν ότι μέχρι το 2030, οι άνθρωποι 65 ετών και άνω θα αποτελούν το 20% του συνολικού πληθυσμού του πλανήτη.

Καθώς δεν υπάρχει κάποια οριστική θεραπεία για τις συγκεκριμένες παθήσεις, το πιο βασικό όλων, είναι η πρόληψη.

Πέραν της διατροφής, η οποία και διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο στη γενικότερη ομαλή λειτουργία του οργανισμού, εξίσου σημαντική είναι και η σωματική άσκηση. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, υπάρχει ένα είδος γυμναστικής που είναι καλύτερο για τον εγκέφαλο και που συμβάλλει στην καταπολέμηση της άνοιας.

Οι μελέτες, λοιπόν, δείχνουν ότι η αεροβική γυμναστική, όπως το τρέξιμο και η ποδηλασία, συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, καθώς και με την καλύτερη οξυγόνωση και κυκλοφορία του αίματος. Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία και την ανάπτυξη νέων αγγείων και νευρώνων στο μυαλό, στην αύξηση του όγκου του εγκεφάλου και στη μείωση του ρυθμού της εγκεφαλική ατροφίας. Επίσης, η γυμναστική επιδρά αποδεδειγμένα στις περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν την σκέψη και την επίλυση των προβλημάτων.

Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στη μελέτη άλλων ειδών γυμναστικής, πέραν της αεροβικής, στοχεύοντας έτσι να διαπιστώσουν αν μέσα από αυτά βελτιώνεται η γνωστική λειτουργία.

Το σίγουρο είναι πως αυτό που συστήνουν για την εύρυθμη σωματική και εγκεφαλική υγεία, είναι η άσκηση ήπιας μορφής για τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα, σε συνδυασμό με άσκηση για ενδυνάμωση, τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα. Τι περιμένετε λοιπόν; Ξεκινήστε σήμερα τη συνδρομή σας στο Bodyscape και προνοήστε για την υγεία σας!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
2019-01-03T18:13:29+00:00