Σημαντικά λάθη που επαναλαμβάνουμε μετά τη γυμναστική

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Το τι κάνουμε μετά την άσκηση είναι σχεδόν τόσο σημαντικό όσο ό,τι κάνουμε κατά τη διάρκεια της γυμναστικής μας και, αν συμβεί ένα λάθος, τότε μπορεί να πάει χαμένη όλη η σκληρή προσπάθεια που καταβάλλουμε.

Υπάρχουν πέντε σημαντικά λάθη που κάνουμε συχνά οι περισσότεροι σε σχέση με την γυμναστική μας. Από το τι τρώμε μέχρι το πόσο ξεκουραζόμαστε, οι αποφάσεις που παίρνουμε μετά την άσκηση έχουν αντίκτυπο στον τρόπο που το σώμα μας ανακάμπτει και αναπτύσσεται. Ας τα δούμε ένα προς ένα:

Δεν πίνετε αρκετό νερό

Θα πρέπει να πίνουμε περισσότερο νερό από το κανονικό μετά από την άσκηση για να βεβαιωθούμε ότι το σώμα μας ενυδατώνεται σωστά.

Κάθεστε για το υπόλοιπο της ημέρας

Αν καθόμαστε για το υπόλοιπο της ημέρας, το σώμα μας θα «σκληρύνει». Απαιτείται ενεργή αποκατάσταση, η οποία μάλιστα πρέπει να είναι αρκετά έντονη ώστε να αυξάνει τον καρδιακό μας ρυθμό, κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δεν κοιμάστε αρκετά

Το να απολαμβάνουμε αρκετό ύπνο είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των πάντων, από τη νεότητα του δέρματός μας έως των επιπέδων συγκέντρωσής μας. Είναι επίσης πολύ σημαντικό ώστε να μπορέσει το σώμα μας να «επιδιορθωθεί» και να γεμίσει εκ νέου με ενέργεια. Το σώμα μας ανακάμπτει και «χτίζεται» περισσότερο όταν κοιμόμαστε, συνεπώς η σωστή ξεκούραση κρίνεται απαραίτητη μετά την άσκηση.

Τρώτε λιπαρά τρόφιμα

Προφανώς δεν πρέπει να το ρίχνουμε στο junk food μετά την επίσκεψη στο γυμναστήριο, αλλά ακόμη και τα υγιή λιπαρά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα. Τα λίπη επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης και έτσι δεν θα πρέπει να καταναλώνουμε πολλά μετά την προπόνησή μας. Ο οργανισμός μας χρειάζεται θρεπτικά συστατικά ταχείας δράσης που είναι σε θέση να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος και να φτάσουν γρήγορα στα κύτταρα. Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη καλής ποιότητας και υδατάνθρακες που εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματός μας γρήγορα, θα τροφοδοτήσουν άμεσα τους ταλαιπωρημένους μας μύες.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
2018-07-26T17:39:13+00:00