Πώς τα παιδιά θα αγαπήσουν τη γυμναστική

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Τα οφέλη της άσκησης είναι γνωστά σε όλους.

Πώς θα κάνουμε όμως τα παιδιά να αγαπήσουν την άσκηση; Το χρέος μας ανήκει και οι λύσεις στις οποίες πρέπει να προσφύγετε είναι απλές.

Η θεωρία της μίμησης

Ένα παιδί που βλέπει τους γονείς του διαρκώς καθιστούς ή ξαπλωμένους μέσα στο σπίτι, το πιθανότερο είναι να υιοθετήσει και εκείνο τις ίδιες συμπεριφορές. Δίνουμε πρώτοι το σωστό παράδειγμα, βάζοντας την κίνηση στη ζωή μας.

Κλείστε την τηλεόραση

Απαγορέψτε την τηλεόραση στο παιδικό δωμάτιο και περιορίστε την τηλεθέαση ή την ενασχόληση του παιδιού με ηλεκτρονικά παιχνίδια και υπολογιστές που εξ ορισμού το καθηλώνουν σε καθιστική ζωή. Ορίστε συγκεκριμένες ώρες και μέρες και μείνετε συνεπείς.

Ευκαιρία για κίνηση

Δεν χάνουμε την ευκαιρία περπάτημα και σωματική δραστηριότητα μαζί με το παιδί μας. Πηγαίνουμε στο σχολείο με τα πόδια, προτιμάμε τις σκάλες από το ασανσέρ, ζητάμε από το παιδί να μας βοηθήσει στις οικιακές εργασίες ή το πλύσιμο του αυτοκινήτου.

Εξετάστε τις εναλλακτικές για εκγύμναση στην περιοχή σας και δώστε στο παιδί επιλογές

Αν μάλιστα συνεννοηθείτε με τη μητέρα του καλύτερού του φίλου να πηγαίνουν μαζί στο γυμναστήριο, οι πιθανότητες να του αρέσει και να συνεχίσει τις προπονήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες.

Βέβαια, προτού καταλήξετε στο είδος της γυμναστικής με το οποίο θα ασχοληθεί το παιδί σας, λάβετε την έγκριση από τον παιδίατρο και μην το παρακάνετε με τη γυμναστική. Ο γενικός κανόνας λέει ότι για παιδιά άνω των δυο ετών, αρκεί μια ώρα την ημέρα άσκηση στο γυμναστήριο.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
2018-07-26T17:42:42+00:00