Τα οφέλη της σάουνας

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Έχουν ειπωθεί πολλά για τα οφέλη που έχει στην υγείαμας η σάουνα. Με καλό λόγο. Καθαρά σωματικά, τίποτα δεν είναι πιο αναζωογονητικό. Η ένταση εξασθενεί, οι μύες χαλαρώνουν και εμείς βγαίνουμε έτοιμοι για ό, τι μπορεί να μας επιφυλάσσει στη συνέχεια η μέρα. Λίγα λεπτά την ημέρα είναι το μόνο που χρειάζεται για να αισθανθείτε καλύτερα. Η ανταπόκριση του σώματος στην επίμονη θερμότητα είναι καλά τεκμηριωμένη και αποδεδειγμένη και για το λόγο αυτό όλο και περισσότεροι γιατροί συνιστούν τα καθαρά οφέλη της.
Η σάουνα ανακουφίζει από το άγχος
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι όσοι κάνουν σάουνα συχνά επικαλούνται τη μείωση του στρες ως το πρώτο πλεονέκτημα της χρήσης της υπηρεσίας. Οι ιατρικές μελέτες συχνά τονίζουν ότι το άγχος στην καθημερινή μας ζωή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία μας. Στην πραγματικότητα, η συντριπτική πλειονότητα των καρδιακών νόσων σχετίζονται τουλάχιστον εν μέρει με το στρες. Η θερμότητα της σάουνας προσφέρει ανακούφιση από το στρες με πολλούς τρόπους. Είναι ένας ζεστός, ήσυχος χώρος που δεν προκαλεί αποσπάσεις από εξωτερικούς παράγοντες. Η θερμότητα από τη σάουνα χαλαρώνει τους μύες του σώματος, βελτιώνει την κυκλοφορία και διεγείρει την απελευθέρωση των ενδορφινών.
Η σάουνα χαλαρώνει τους μύες και καταπραΰνει τους πόνους στις αρθρώσεις
Κάτω από την υψηλή θερμότητα που παρέχεται από τη σάουνα, το σώμα απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε ένα ευχάριστο «ηρεμιστικό αποτέλεσμα» και διαθέτουν την ικανότητα να ελαχιστοποιούν τον πόνο της αρθρίτιδας και του άλγους των μυών. Η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται επίσης από τη θερμότητα της σάουνας. Αυτό προκαλεί τη διάλυση των αιμοφόρων αγγείων, αυξάνοντας έτσι την κυκλοφορία του αίματος. Αυτή η αυξημένη ροή αίματος με τη σειρά της επιταχύνει τη φυσική διαδικασία επούλωσης του σώματος μέσω της επιτάχυνσης της επούλωσης μικρών μώλωπων. Μετά τη συμμετοχή σε σωματικά αθλήματα, χρησιμοποιήστε τον ατμό μιας σάουνας για τη χαλάρωση των μυών, συμβάλλοντας στη μείωση της έντασης και στην εξάλειψη του γαλακτικού οξέος και άλλων τοξινών που μπορεί να υπάρχουν.
Η σάουνα καθαρίζει το δέρμα
Η σάουνα είναι μια από τις παλαιότερες στρατηγικές ομορφιάς και υγείας όσον αφορά τον καθαρισμό του δέρματος. Όταν το σώμα αρχίζει να παράγει ιδρώτα μέσω της εφίδρωσης, το δέρμα καθαρίζεται και τα νεκρά κύτταρα αντικαθίστανται, διατηρώντας έτσι το δέρμα σας σε καλή κατάσταση. Ο ιδρώτας ξεβγάζει τα βακτήρια από την επιδερμική στοιβάδα και τους αγωγούς. Ο καθαρισμός των πόρων έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την τριχοειδή κυκλοφορία, ενώ δίνει στο δέρμα μια πιο ήπια όψη.
Η σάουνα μπορεί να προκαλέσει βαθύτερο ύπνο
Έρευνες έχουν δείξει ότι ένας βαθύτερος, πιο χαλαρός ύπνος μπορεί να προκύψει από τη χρήση της σάουνας. Εκτός από την απελευθέρωση ενδορφινών, οι θερμοκρασίες του σώματος, οι οποίες καθίστανται ανεβαίνουν μέσα στην ημέρα, πέφτουν την ώρα του ύπνου. Αυτή η αργή, χαλαρωτική πτώση των ενδορφινών είναι καθοριστική για τη διευκόλυνση του ύπνου.
Η σάουνα καίει θερμίδες
Ενώ μερικά άτομα μπορεί να βιώσουν υψηλά ποσοστά καύσης θερμίδων κατά την αρχή – ιδιαίτερα εκείνοι που είναι σε κακή φυσική κατάσταση- μακροπρόθεσμα, οι σάουνες αντιμετωπίζονται απλά ως ένα από τα πολλά εργαλεία στο οπλοστάσιό μας όταν πρόκειται να κάψουμε επιπλέον θερμίδες. Η ίδια η διαδικασία της εφίδρωσης απαιτεί αξιοσημείωτη ποσότητα ενέργειας. Αυτή η ενέργεια προέρχεται από τη μετατροπή του λίπους και των υδατανθράκων σε μια σωματική διαδικασία που καίει θερμίδες. Το σώμα καταναλώνει τις θερμίδες λόγω της επιτάχυνσης της καρδιακής δραστηριότητας και καθώς αυτές οι διαδικασίες απαιτούν περισσότερο οξυγόνο, το σώμα αρχίζει να μετατρέπει περισσότερες θερμίδες σε αξιοποιήσιμη ενέργεια.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
2018-02-22T19:49:14+00:00