Τα οφέλη της VinyasaYoga

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Όταν σκέφτεστε τη γιόγκα, το μυαλό σας μάλλον πηγαίνει στη χαλάρωση και την ευελιξία. Αλλά, στην πραγματικότητα, η γιόγκα περικλείει πολύ περισσότερα από τέντωμα και λίγες ασκήσεις αναπνοής. Υπάρχουν πολλές μορφές γιόγκα, και η κάθε μια έχει τις δικές τηςιδιαιτερότητες. Η Vinyasa Yoga είναι μια ξεχωριστή μορφή γιόγκα που προκαλεί ίδια επίπεδα εφίδρωσης ακριβώς όσο και μια σάουνα. Η επιστήμη έχει επίσης αρχίσει να αναγνωρίζει τα διάφορα οφέλη της γιόγκα στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα. Ας δούμε όμως πιο συγκεκριμένα για τι ακριβώς μιλάμε.
Με βάση την πρακτική Ashtanga, η οποία είναι ισχυρή και συνταγματική από μόνη της, αυτή η μορφή γιόγκα μπορεί να είναι λίγο απαιτητική για τους αρχάριους. Όταν η VinyasaYoga γίνεται με γρήγορο ρυθμό, τότεεξελίσσεται σεPowerYoga.Όταν ασκείστε στη VinyasaYoga, το κλειδί είναι να εστιάσετε στο πώς εισπνέετε και εκπνέετε καθώς μετακινείτε από τη μία στάση στην άλλη.
Η Vinyasa Yoga δουλεύει με το μυαλό και το σώμα σας για να σας προσφέρει μια πλήρη εμπειρία. Είναι μια μορφή γιόγκα που σας βοηθά επίσης να χάσετε βάρος. Ας ζυγίσουμε τα πολλαπλά οφέλη της VinyasaYoga.
Βελτιώνει την ευελιξία
Ο καθιστικός τρόπος ζωής οδηγεί σε δύσκαμπτους μύες, οι οποίοι προκαλούν και δυσκολία στην κίνηση. Καθώς απολαμβάνετε την διαδικασία τηςVinyasaYoga, οι συνεχείς κινήσεις σας βοηθούν να τεντώσετε κάθε μυ και να τον ενισχύσετε ταυτόχρονα. Αυτό αυξάνει την ευελιξίασας, καθώς και την κινητικότητα. Επίσης, δεδομένου ότι η αναπνοή σας είναι σε συγχρονισμό με τις κινήσεις, το αποτέλεσμα χαλαρώνει όλους τους μυς. Ως συνέπεια, το στρες απελευθερώνεται και μειώνεται από τους συνδέσμους, τις αρθρώσεις και τους τένοντες. Αυτό αποτρέπει τραυματισμούς, αλλά και μυϊκά τραβήγματα.
Ανακουφίζει από το άγχος
Η Vinyasa Yoga λέγεται ότι βοηθάει σε σωματικό, συναισθηματικό, ψυχικό, αλλά και πνευματικό επίπεδο, συμβάλλοντας έτσι στη σύνδεση του μυαλού με το σώμα. Αυτό βοηθά στην ανακούφιση του άγχους και του στρες. Όταν εξασκείστε με τη VinyasaYoga, σας επιτρέπει να αποφεύγετε τις ενοχλητικές σκέψεις που τρέχουν μέσα στο μυαλό σας. Καθώς εστιάζετε στην εισπνοή και την εκπνοή, το κεντρικό νευρικό σας σύστημα χαλαρώνει.
Όταν το μυαλό σας είναι χαλαρό, έχετε την τάση να χάνετε περισσότερο βάρος. Η VinyasaYoga ονομάζεται επίσης κινούμενος διαλογισμός. Σταθεροποιεί το μυαλό και μετατοπίζει την εστίασή σας στο εσωτερικόσας, κάτι που αποτελεί φυσικά ένα μεγάλο κατόρθωμα.
Σας βοηθάει να αναπνέετε σωστά
Όταν εξασκείστε στην Vinyasa, είστε αναγκασμένοι να επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας για όλη τη διάρκεια της συνεδρίας σας. Αυτό σημαίνει ότι ασκείτε με πλήρη επίγνωση σε αυτόν τον τομέα. Η μέθοδος αναπνοής Ujjayi, την οποία υιοθετεί η ροή του Vinyasa, όχι μόνο σας επιτρέπει να γεμίζετε τους πνεύμονές σας με οξυγόνο, αλλά και να αφαιρείτε τις τοξίνες. Η αναπνοή χαλαρώνει το μυαλό σας και μειώνει επίσης τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2, καρδιακών παθήσεων και υψηλής αρτηριακής πίεσης. Ο μεταβολισμός ρυθμίζεται και μπορείτε να κοιμηθείτε καλύτερα και να χάσετε βάρος.
Σας παρέχει καρδιαγγειακά οφέλη
Η Vinyasa Yoga είναι πιο γρήγορη σε σύγκριση με τις άλλες μορφές της Hatha Yoga. Πολλές στάσεις απαιτούν από εσάς να στηρίξετε το σώμα σας ενάντιαστη δύναμη της βαρύτητας,δραστηριότητα η οποία καταναλώνει πολλή ενέργεια. Αυτό βοηθάει επίσης σε πολλές ομάδες, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την καύση θερμίδων. Η σύνδεση μεταξύ της αναπνοής και της κίνησης αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό. Η θερμότητα που παράγεται στο σώμαέχει ως αποτέλεσμα την καύση των θερμίδων. Σε μια τάξη Vinyasa με γρήγορη ταχύτητα, μπορείτε να χάσετε έως και 450 θερμίδες.
Αποτοξίνωση
Η θερμότητα που δημιουργείται στο σώμα σας ενώ ασκείστε, καθαρίζει το αίμα και βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του σε όλο το σώμα. Ακόμη και όταν κάνετε εισπνοές και εκπνοές, αποβάλλετε τις τοξίνες από την αναπνοή σας, προκαλώντας έτσι μια συνολική αποτοξίνωση του σώματος. Με την τακτική εξάσκηση, θα παρατηρήσετε ότι είστε λιγότερο κουρασμένοι και ότι αισθάνεστε πιο ενεργητικοί όλη την ημέρα.
Η γιόγκα βοηθά το σώμα σας με πάρα πολλούς τρόπους. Η Vinyasa Yoga είναι μια εξαιρετικά γρήγορη μορφή της που έχει ακόμη περισσότερα οφέλη. Αφεθείτε λοιπόν σε αυτά.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
2018-02-22T19:49:25+00:00