Τα οφέλη του μασάζ

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Η θεραπεία με μασάζ είναι μια θεραπευτική προσέγγιση η οποία κερδίζει διαρκώς μετοχές στη ζήτηση και τη δημοτικότητα. Κάποτε θεωρούνταν μια εναλλακτική ή περιθωριακή πρακτική, αλλά τώρα γίνεται όλο και πιο συνηθισμένη.

Αυτή η μορφή θεραπείας συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία, την ανακούφιση από την ένταση, τη μείωση του στρες, την ανακούφιση του άγχους, τη βελτίωση του ύπνου και την προώθηση της χαλάρωσης σε όλο το σώμα. Οι περιοχές του μαλακού ιστού του σώματος περιλαμβάνουν τους μύες, τους τένοντες, τον συνδετικό ιστό και αν κάποιος είναι τεταμένος και χρειάζεται απελευθέρωση ή έχει τραυματιστεί και έχει εκτεταμένη βλάβη, η θεραπεία με μασάζ αξίζει να εξερευνηθεί ως επιλογή για την αποκατάσταση. Παραθέτουμε μερικά οφέλη του μασάζ.

Είναι χαλαρωτικό

Όταν το σώμα είναι τεταμένο και υπό κατάσταση άγχους, παράγει ανθυγιεινά επίπεδα της γνωστής ορμόνης του στρες, κορτιζόλη, η οποία μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του σωματικού βάρους, στην αϋπνία, στα πεπτικά προβλήματα και στους πονοκεφάλους. Η θεραπεία μασάζ έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης στο σώμα. Αυτό επιτρέπει στο σώμα να εισέλθει σε λειτουργία ανάκαμψης. Επιπλέον, αυτή η μορφή θεραπείας προκαλεί διαρκές αίσθημα χαλάρωσης, βελτιωμένη διάθεση και μειωμένα επίπεδα στρες.

Μειώνει το στρες

Η θεραπεία μασάζ δε βοηθά μόνο με την ανακούφιση από το στρες, αλλά οι τακτικές συνεδρίες μασάζ για παρατεταμένο χρονικό διάστημα μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα ενέργειας, να μειώσουν τον πόνο και να τονώσουν τα άτομα σε σωματικό και σε συναισθηματικό επίπεδο.

Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Τακτικές συνεδρίες θεραπείας μασάζ βρέθηκε ότι μειώνουν τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης. Στην πραγματικότητα, μερικές μακροχρόνιες μελέτες έχουν δείξει ότι ένα συνεπές πρόγραμμα μασάζ μπορεί να μειώσει τόσο την ανώτερη όσο και τη χαμηλότερη αρτηριακή πίεση. Επιπλέον, οι συνεχείς συνεδρίες μασάζ μπορούν επίσης να μειώσουν τις πηγές ενεργοποίησης για το άγχος, την εχθρότητα, την ένταση και την κατάθλιψη. Με τη σειρά τους, τα χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης μπορούν επίσης να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου και / ή νεφρικής ανεπάρκειας, καθώς και πολλά άλλα προβλήματα υγείας.

Προάγει τη χαλάρωση των μυών

Ο σκοπός της θεραπείας μασάζ είναι να στοχεύει την πηγή του πόνου του σώματος μέσω της εξάλειψης των τεταμένων μυών, αυξάνοντας την ευελιξία και παρέχοντας χαλάρωση στους καταπονημένους μύες καθώς και στο σώμα ως σύνολο. Το μασάζ προωθεί επίσης την κυκλοφορία στους τραυματισμένους μύες, γεγονός που αυξάνει τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο στους ιστούς που έχουν υποστεί βλάβη. Με τη σειρά του, αυτή η αυξημένη δραστηριότητα στις επηρεαζόμενες περιοχές μειώνει την ακαμψία και το οίδημα (πρήξιμο) στους μύες και στις αρθρώσεις, καθώς αυξάνει την ευελιξία για να βοηθήσει στη μείωση του πόνου. Επιπλέον, αυτή η μορφή θεραπείας απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες ενισχύουν τα επίπεδα ντοπαμίνης και σεροτονίνης στο σώμα. Αυτές οι ορμόνες βοηθούν το σώμα με πολλούς τρόπους – σωματικά και συναισθηματικά. Εν προκειμένω, προωθούν τη θεραπεία, τη διαχείριση του πόνου και το αίσθημα ευφορίας, καθώς επίσης βοηθούν στην ηρεμία των νεύρων.

Μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Οι κανονικές συνεδρίες μασάζ προσφέρουν πολλά οφέλη στο ανθρώπινο σώμα. Είναι γνωστό ότι τα άτομα που αντιμετωπίζουν υψηλά επίπεδα άγχους είναι πιο ευάλωτα σε ασθένειες και τραυματισμούς. Όταν το άγχος συνδυάζεται με διαταραχές του ύπνου και κακή διατροφή, ο αντίκτυπος φαίνεται στο ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος. Μερικοί μπορεί να αναρωτιούνται πώς η θεραπεία μασάζ ωφελεί το ανοσοποιητικό σύστημα. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι τακτικές συνεδρίες μασάζ όχι μόνο βοηθούν στη μείωση του στρες, αλλά μπορούν επίσης να ενισχύσουν την κυτταροτοξική ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον, η θεραπεία μασάζ μπορεί να είναι μια σημαντική προσθήκη σε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης. Όπως η τακτική άσκηση μπορεί να κρατήσει τον οργανισμό καλά συντονισμένο, η τακτική θεραπεία μασάζ μπορεί να κρατήσει το ανοσοποιητικό σύστημα ισχυρό και ανθεκτικό.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
2018-06-14T18:03:16+00:00