Τα οφέλη του Pilates

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Το Pilates είναι μια μέθοδος φυσικής εκγύμνασης που αναπτύχθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα από τον Γερμανό Joseph Pilates, ώστε να βελτιώσει τα προγράμματα αποκατάστασης των πληγέντων. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Pilates είχε αφοσιωθεί στο να βοηθά τους τραυματισμένους στρατιώτες να ανακτήσουν την υγεία τους μέσα από την ενδυνάμωση, το τέντωμα και τη σταθεροποίηση των βασικών μυών.

Ο Pilates ήθελε να επιτύχει λιγότερες και πιο ακριβείς κινήσεις, ζητώντας έλεγχο και τεχνική αντί της αυξημένης επανάληψης. Πίστευε ότι η ψυχική και σωματική υγεία ήταν ουσιαστικής σημασίας η μία προς την άλλη, χρησιμοποιώντας έτσι σωστή ευθυγράμμιση, κεντράρισμα, συγκέντρωση, έλεγχο, ακρίβεια, σωστή αναπνοή και αρμονική ροή της κίνησης ώστε να δημιουργήσει μια τέλεια άσκηση του σώματος, από τα μέσα προς τα έξω.

Βασική αρχή της μεθόδου Pilates είναι η ενίσχυση της αντοχής, της ευκαμψίας και η διάπλαση των μυών με έμφαση στην επιμήκυνση του σώματος και την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης. Εστιάζει στον πυρήνα της «δύναμης» του σώματός σας, δηλαδή την περιοχή μεταξύ των ώμων και της λεκάνης, δίχως τα άκρα, και περιλαμβάνει όλους τους μυς αυτής της περιοχής (οπως πχ κοιλιακοί,ραχιαίοι, πλάτης).

Εξαιτίας της εστίασης σε αυτό τον πυρήνα του σώματος, το Pilates είναι δημοφιλές όχι μόνο στο πεδίο της φυσικής κατάστασης αλλά και στις ασκήσεις αποκατάστασης. Η εστίαση στην ενίσχυση του πυρήνα και στη βελτίωση της ευαισθητοποίησης της στάσης του σώματος είναι ιδιαίτερα ενδεδειγμένη για την ανακούφιση και την πρόληψη του πόνου της πλάτης, του αυχένα και των αρθρώσεων.

Κατά τη διάρκεια των κινήσεων Pilates, η εστίαση στην ενδυνάμωση και την επιμήκυνση των μυών προσφέρει διαφορετικά αποτελέσματα από οποιοδήποτε άλλο είδος άσκησης, τα οποία θα σας εκπλήξουν αν αισθάνεστε ότι έχετε δοκιμάσει τα πάντα για να αποκτήσετε το σώμα που επιθυμείτε, δίχως όμως επιτυχία. Περιμένετε να δείτε αδυνάτισμα, βελτιωμένη ευελιξία και αυξημένη αίσθηση κινητικότητας, ακόμη και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η ευθυγράμμιση και η ορθοστατική διόρθωση θα σας επιτρέψουν να χρησιμοποιείτε το σώμα σας διαφορετικά, να στέκεστε ψηλότεροι, να κάθεστε πιο άνετα και να κινείστε με καλύτερη ισορροπία.

Θα νιώσετε μια εσωτερική δύναμη και μια αυξημένη αίσθηση συνειδητοποίησης του σώματός σας, καθώς θα ανταποκρίνεστε καλύτερα στις προσωπικές σας ανάγκες. Αυτή η καινούρια κατάσταση θα σας προσδώσει την ικανότητα να εκπαιδεύετε τον εαυτό σας με καλύτερη αποτελεσματικότητα, αξιοποιώντας το χρόνο σας πιο σωστά. Το Pilates δεν είναι το είδος άσκησης που θα σας αφήσει κουρασμένους και εξουθενωμένους. Αντ’ αυτού, θα σας αφήσει με αυξημένα επίπεδα ενέργειας, μια πιο εστιασμένη νοοτροπία και ένα πιο ισχυρό σώμα που θα νιώθετε τον πλήρη έλεγχό του. Την ίδια στιγμή, εξαλείφει τις τοξίνες από τον οργανισμό σας, βελτιώνει το σύστημα πέψης σας και τον μεταβολισμό σας και ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Εσείς λοιπόν ακόμη να ανακαλύψετε όλα αυτά τα οφέλη;

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
2018-01-16T17:32:08+00:00